Presentació

De ben segur que la majoria de nosaltres hem sentit a parlar del nou Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) i de les seves conseqüències sobre el nostre municipi. És per aquest motiu que un grup d’habitants del poble hem constituït l’Associació Salvem el Poble per defensar els interessos i la voluntat d’aquest.

El PTMB és un projecte de la Generalitat que preveu un important creixement demogràfic en el nostre municipi a través de la construcció de pisos en zones on actualment hi ha camps de conreu i boscos, els quals estan protegits pel Pla Territorial vigent. Així doncs, el principal objectiu d’aquesta associació és defensar el dret del nostre poble a decidir quin tipus de creixement volem, així com també evitar la desaparició dels pocs boscos que encara queden a aquesta zona.

El motiu bàsic pel qual els integrants de l’Associació Salvem el Poble ens oposem al creixement plantejat per la Generalitat és que volem que Palau-solità i Plegamans continuï sent un poble i no es converteixi en una ciutat de 50.000 habitants. Primerament, no volem quedar absorbits per una ciutat artificial on viuran persones que no s’integraran a la vida del poble, fet que provocarà la pèrdua de la nostra pròpia identitat. Un altre aspecte important és que l’arribada d’aquesta onada migratòria requerirà la construcció d’infraestructures, com escoles i centre d’atenció primària, a més dels subministraments d’aigua, electricitat i gas, els quals dubtem que es proveeixin al mateix ritme que la construcció dels habitatges.

Tal com s’ha dit anteriorment, la construcció d’aquests nous habitatges tindrà lloc als boscos i camps de conreu situats al costat de barris com La Sagrera, Can Riera i Can Duran. En un moment en el qual la desforestació i l’escalfament global estan a l’ordre del dia, considerem il·lògic que es decideixi destruir un territori d’alt valor agro-forestal que actualment es considera com a zona protegida. Així doncs, creiem que cal defensar un creixement sostenible que sigui respectuós amb el medi ambient.

Finalment, és important dir que l’Associació Salvem el Poble està totalment desvinculada de qualsevol ideologia política. Simplement som un grup d’habitants de Palau-solità i Plegamans que ens preocupem pel futur del nostre municipi i que volem que aquest continuï sent un poble. D’aquesta manera, animem a qualsevol persona que comparteixi els mateixos interessos que nosaltres a formar part de la nostra associació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: