L’Associació Salvem el Poble participa a les jornades informatives del POUM

Després de l’aprovació final del PTMB, l’activitat de l’Associació Salvem el Poble s’ha centrat en el procés de redacció del POUM de Palau-solita i Plegamans.  Per aquest motiu, l’associació ha participat en les tres sessions d’informació i consulta organitzades per l’Ajuntament els dies 14 de maig, 11 de juny i 16 de juliol de 2010.

En cadascuna d’aquestes reunions es va tractar un tema concret del POUM: estructura general i orgànica del territori, sòl no urbanitzable i consolidació de l’espai urbà. Després de l’explicació informativa per part del redactor del POUM, els diferents assistents es dividien en grups, on es discutien els temes exposats i s’intentaven resoldre els dubtes pendents.

Des de l’Associació Salvem el Poble, cal destacar dos aspectes molt importants d’aquestes reunions de participació. La primera és la poca assistència que hi ha hagut a les reunions, fet que demostra la poca implicació de la població de Palau-solità i Plegamans envers el futur creixement del municipi. Conseqüentment, l’Associació Salvem el Poble dubta de la utilitat d’aquestes jornades de participació ciutadana, així com del fet de si realment s’han tingut en compte els comentaris i les preocupacions dels assistents.

El segon punt que preocupa l’Associació Salvem el Poble està relacionat amb el nombre d’habitants que es preveu, que oscil·la entre els 25.000 i 30.000 habitants. L’Associació Salvem el Poble considera que aquesta quantitat és excessiva i preocupant, donat que aquesta previsió és la mateixa que estimava el PTMB. De la mateixa manera, l’Associació Salvem el Poble creu que en aquest aspecte la posició de l’Ajuntament ha estat força contradictòria, ja que durant el procés d’al·legacions contra el PTMB va manifestar el seu rebuig davant d’un Palau-solità i Plegamans de 30.000 habitants, mentre que ara aquesta xifra està inclosa en el proper POUM del municipi.

Amb tot, l’associació no vol fer conclusions precipitades sobre el procés, ja que encara queda pendent que se celebri una última reunió informativa, on es resumirà el contingut de les tres anteriors i es farà una valoració general. L’Associació Salvem el Poble informarà de les novetats properament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: