EL PARLAMENT EUROPEU ACCEPTA A TRÀMIT UNA DENÚNCIA CONTRA EL PLA TERRITORIAL

L’Associació Salvem el Poble ha presentat una denúnica contra el Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) al Parlament Europeu, al·legant que aquest pla no respecta la voluntat de Palau-solità i Plegamans i que suposa un perill per les espècies animals i vegetals que acutalment habiten a la zona afectada. 

Entre totes les accions, al·legacions, manifestacions i activitats que la plataforma Salvem el Poble ha fet per protestar contra l’aplicació del Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) a Palau-solità i Plegamans, cal destacar la denúncia presentada davant del Parlament Europeu per tal d’aturar el projecte impulsat per la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de Joaquim Nadal.

Tot i que el Parlament Europeu no té competències en urbanisme, sí que les té en l’àmbit del Medi Ambient, i per tant la denúncia enumera les espècies protegides de flora i fauna que habiten en els prats i boscos afectats pel PTMB.

La denúncia, presentada a través de l’eurodiputat Ramon Tremosa, ha estat acceptada a tràmit. Quan la Comissió estudiï el cas, una representació de la plataforma haurà d’anar a Brussel·les a explicar quins són els fets i a respondre les preguntes que formulin els membres de la Comissió.

Per part de la plataforma, el seu president, Joan Mellado, afirma: “ Estem molt satisfets que Europa ens escolti perquè ens sentim indefensos davant les imposicions de la Generalitat”. En aquest sentit, Mellado també anuncia que han convocat una manifestació sorollosa pel proper 17 de gener i que no acabaran amb les movilitzacions fins que la Generalitat no escolti als ciutadans de Palau-solità i Plegamans, i classifiqui els terrenys preventius previstos al PTMB com a especialment protegits.

1 Response so far »

  1. 1

    josep lluis said,

    ¿La manifestació del 17 de gener es fa o no?


Comment RSS · TrackBack URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: