Massiva assistència dels veïns a la xerrada amb els responsables del Pla Territorial Metropolità

Més de 450 veïns de Palau-solità i Plegamans van assistir el dimecres 14 d’octubre a la xerrada pública, organitzada per l’ajuntament, amb alguns dels responsables de la redacció del Pla Territorial Metropolità, Oriol Nel·lo i Josep Maria Carrera.

En aquesta xerrada, el Secretari per a la Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya, Oriol Nel·lo, va exposar a grans trets els objectius i els principals punts del Pla Territorial Metropolità de Barcelona.

Aquesta Pla, promogut per la Generalitat de Catalunya, afecta a terrenys actualment protegits agrícoles i forestals del municipi i pretén transformar-los en urbanitzables, sense que l’ajuntament pugui fer res per evitar-ho.

Al llarg de la xerrada, van aparèixer conceptes clau del PTMB, com són sòl de protecció preventiva, ciutat compacta, plans directors, centre de polaritat i noves infrasestrcutures.

En el torn obert de paraules, totes les intervencions del públic assistent van evidenciar que tots els grups polítics locals i la plataforma ciutadana Salvem el Poble demanem el mateix, és a dir, que la gran taca que apareix al Pla com a sòl de protecció preventiva (terrenys no urbanitzables que en qualsevol moment poden transformar-se en urbanitzables) siguin catalogats en el Pla com a sòl d’especial protecció. D’aquesta manera aquests terrenys mai es podran urbanitzar.

En el seu torn de paraules, el Sr. Nel·lo, que no va acabar de contestar totes les preguntes que se li van formular, va admetre les deficiències del Pla, que no contempla, per exemple, la situació dels serveis d’interès general com hospitals i altres equipaments dels equips d’emergències, i es va comprometre a estudiar curosament les al·legacions presentades.

Un cop acabada la xerrada, la majoria dels assistents van coincidir en la manca de claredat d’alguns punts del PTMB, el plantejament del qual no va acabar de convèncer al públic assistent.

L’Associació Salvem el Poble vol donar les gràcies a totes les persones que van anar a la xerrada, procedents de Palau-solità i Plegamans, Caldes de Montbui, Sentmenat i Lliçà, per la seva participació i per la imatge d’unitat que van mostrar durant el torn obert de preguntes.

Des del primer moment, l’Associació Salvem el Poble ha mostrat el seu total rebuig a aquest Pla, que vol transformar l’actual poble de 14.000 habitants en una ciutat de 50.000 habitants. És per aquest motiu que està organitzant diverses activitats per conscienciar la població, que majoritàriament s’hi està mostrant en contra.

L’Associació Salvem el Poble continuarà fent activitats de mobilització i conscienciació de la població. El proper 8 de novembre ha organitzat una caminada i esmorzar popular a la Masia de Ca l’Ànec.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: